Składniki : główka sałaty mały zielony ogórek pęczek rzodkiewek koperek, szczypiorek sól, pieprz sok z cytryny, oliwa, miód ewentualnie: jogurt grecki, pieprz, sól, cukier puder Przygotowanie: Umyte liście sałaty osuszyć, porozrywać na mniejsze kawałki Rzodkiewkę, ogórek, koperek oraz szczypiorek pokroić Układać w misce warstwami; sałata, rzodkiewka z ogórkiem, posypywać szczypiorkiem i koperkiem, aż do wyczerpania składników Sałatę polałam doprawionym jogurtem, ale można również zrobić wersję z sokiem z cytryn... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula