Składniki : 300 g mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 5 jajek 180 g drobnego cukru 120 g roztopionego masła 2 gruszki, 3-4 śliwki sok z cytryny Przygotowanie: Gruszki obieramy i kroimy na 4 części, kropimy sokiem z cytryny, po przekrojeniu śliwki pozbywamy się pestki Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia Białka jaj ubijamy na pianę, cukier dodajemy jak już powstanie sztywna piana ( dodajemy po łyżce) Dopiero teraz dodajemy żółtka i miksujemy dokładnie do połączenia składników Wlewamy stop... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula