Przepis na : obiad
Składniki : 3/4 szklanki ugotowanej drobnej kaszy jęczmiennej ok. 70 dag mięsa mielonego sól, pieprz, czosnek granulowany, majeranek 2 małe lub 1 duże jajko Przygotowanie: Do mięsa dodać ugotowaną kaszę, jajka i przyprawy, dokładnie wymieszać Do foremki wyłożonej papierem przełożyć masę, dobrze ucisnąć i wygładzić wierzch, piec w temp. 185 *C, sprawdzić patyczkiem czy upieczone. Pieczeń była bardzo smaczna. ... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula