Pozostał mi kawałek bakłażana, a że nie lubię by coś mi się w kuchni marnowało, poszukałam jego pożytecznego zastosowania. I tak powstała ta pasta. Na pewno byłaby jeszcze smaczniejsza gdyby bakłażan był pieczony, ale i tak pasta szybko została zjedzona. Na chlebku z pomidorem i ogórkiem :) Składniki : 1/2 średniego bakłażana 3-5 ząbków czosnek 1 awocado łyżka orzechów piniowych ok. 10 kawałków pomidorów suszonych w oleju kilka listków bazylii świeżej olej do smażenia Przygotowanie: Bakłażana umyć i p... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula