Mikstura z jaj jest doskonałym środkiem leczniczym przy chorobach kręgosłupa, stawów. Warto ją przyjmować przy osteoporozie, słabych zębach, przy wszelkich złamaniach, a także podczas chemioterapii i radioterapii. Składniki : 5 wiejskich jaj pół butelki koniaku 1/2 l miodu sok z 1 i 1/2 kg cytryn Przygotowanie: Jajka dokładnie wyszorować pod bieżącą wodą, sparzyć wrzątkiem Całe jajka włożyć do szklanego słoja i zalać sokiem cytrynowym, słój przykryć ściereczką i wstawić... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula