Przepis na : obiad
Robię zapasy. Wkładam mięso w słoje i pekluję. Wam też polecam. Nigdy nie wiadomo kiedy taki zapas może się przydać. Suszę też warzywa. Sezon grzewczy się zaczął więc to żaden kłopot... Składniki : mięso świeże np. karczek, od szynki, biodrówka sól, czosnek ziarna pieprzu i ziela angielskiego Przygotowanie: Mięso kroję w małe kawałki, każdy posypuję solą z obu stron Na dno czystych słoiczków wkładam ząbek czosnku, kilka ziaren pieprzu i tyle ziela Upycham mięso po sam brzeg, zakręcam słoik i gotuję je ... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula