Przepis na : obiad
Składniki : ok. 500 g mielonego mięsa ok. 250 g świeżych, surowych pieczarek 2 jajka cebula 2- 3 łyżki bułki tartej sól, pieprz mielony czarny, cebula, papryka mielona ostra tłuszcz do smażenia Przygotowanie: Umyte pieczarki zetrzeć na tarce Dodać do mięsa mielonego, dodać pokrojona drobno cebulę,wbić jajka, wsypać bułkę oraz przyprawy- dokładnie wyrobić na jednolitą masę Smażyć z obu stron na złoty kolor po obtoczeniu w tartej bułce. Kotlety z pieczarkami są delikatne w smaku, a przez to jak dla mnie sma... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula