Składniki : jabłka gruszki kawałek dyni dżemix 3: 1 Przygotowanie: Obrane jabłka i gruszki oraz kawałek dyni obrać i rozdrobnić ( całość to 1 kg ) Wsypać je do garnka i krótko zagotować by owoce lekko zmiękły Do gorącej masy wsypać proszek dżemixu, wymieszać, wsypać cukier, krótko jak w przepisie zagotować Przełożyć do czystych słoiczków, zakręcić dekielkami i przykryć kocem do wystygnięcia. czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula