Barszcz biały gotuję często, ale prawie zawsze korzystam z gotowego zakwasu. Tym razem ze względu na okoliczności mam więcej czasu i postanowiłam przygotować go sama. Jak się uda to na pewno nastawię zakwas na barszcz Świąteczny :) Będzie na pewno zdrowszy od tego sklepowego. Tak wygląda zaraz po nastawieniu Składniki : ok.500 ml letniej wody 4 -5 ząbków czosnku łyżka majeranku 3 liście laurowe 5-6 ziaren ziela angielskiego Przygotowanie: Do słoja wlać wodę, wsypać mąkę- rozmieszać, by nie było g... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula