Ten przepis znalazłam w książce Sabiny Francuz "Mąka i woda" Składniki : 3 dojrzałe banany 60 g masła 2 małe jajka 100 g cukru, może być brązowy 150 g mąki orkiszowej, u mnie pszenna typ 450 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli 100 g posiekanych orzechów włoskich 50 g posiekanej czekolady gorzkiej Przygotowanie : Masło rozpuścić w rondelku Banany rozetrzeć widelcem w misce, dodać jajka, cukier i wymieszać( zrobiłam to ręcznym robotem) Wymieszać mąkę z sodą, solą i dodać do masy jajecznej Wla... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula