Składniki : 500 g mąki orkiszowej typ 630 plus 4 łyżki 2 dag świeżych drożdży 15 g suszonego zakwasu chlebowego 300 ml soku marchwiowego łyżka miodu łyżka soli łyżka oleju garść suszonej żurawiny garść orzechów włoskich 330 ml soku marchwiowego 2 łyżki płatków owsianych Przygotowanie : Mąkę wsypałam do misy robota planetarnego, dodałam sól, olej, miód Do 1/2 szklanki wody dodałam drożdże i suszony zakwas- wymieszałam, poczekałam, aż drożdże "ruszyły" Zakwas dodałam do mąki, także letni sok marchwiowy i włącz... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula