Dokładny przepis - film znajdziecie tu Składniki : 350 g wody 200 g zakwasu pszennego 550 g mąki chlebowej typ 750 12-15 g soli nie jodowanej- dopiero na etapie późniejszym Przygotowanie ; W/w składniki wymieszać hakami robota ok.2 min na niskich obrotach Pozostawić po wymieszaniu przykryte folią na 30 min. Po tym czasie dodajemy sól i mieszamy wpierw na niskich obrotach ( 2 min.), a potem przez ok.5-7 min. na obrotach wyższych Przełożyć ciasto mokrymi rękoma do pojemnika z przykryciem na... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula