Zaczyn - pozostawić na 12-16 godz w temp. 21 *C 225 g mąki chlebowej typ 750 135 g wody 5 g soli 1 g drożdży suchych Przygotowanie : Sól, wodę wymieszać, dodać mąkę i drożdże, połączyć dobrze, przykryć folią i pozostawić na 14 godz. Ciasto właściwe w temp. 24 *C 120 g mąki chlebowej typ 750 105 g mąki pszennej typ 500 175 g wody 1 g drożdży 5 g soli cały zaczyn z dnia poprzedniego Przygotowanie : Rozpuścić drożdże w wodzie, połączyć w/w składniki ciasta właściwego i dodać zaczyn Wyrobić i pozostawi... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula