Coraz trudniej o dobre wędliny. Dlatego ugotowałam boczek wg przepisu który już tu wykorzystałam, ale z innym kawałkiem dobrego mięsa. Warto wracać do wypróbowanych przepisów... Składniki : ok. 1 kg surowego boczku 1 l. wody ciut mniej niż 1/3 szklanki soli płaska łyżka pieprzu mielonego 1 łyżka majonezu 2 liście laurowe 4 duże ząbki czosnku - pokrojone Przygotowanie : Do garnka wlewamy litr zimnej wody, dodajemy wszystkie przyprawy ( prócz mięsa) i zagotowujemy Gorącą zalewę studzimy i do zi... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula