Piernik obłożony waflem

Piernik obłożony waflem

Piernik obłożony waflem

          Tradycyjny piernik z dużą ilością bakalii, obłożony waflem. Idealnie sprawdza się zarówno jako piernik świąteczny, jak i przy każdej innej okazji. Dobrze wygląda jako krajanka wśród różnych ciastek. 2,5 szklanki mąki 1 szklanka cukru + 1 łyżka 1 szklanka miodu prawdziwego 1 szklanka śmietany 4 jajka 3 łyżki stopionego masła pół łyżki sody 1 opakowanie przyprawy do piernika mieszanka bakalii (rodzynki, orzechy,skórka pomarańczowa) Dodatkowo: Andruty marmolada lub powidło  ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Praktyczna pl

Warto przeczytać

Co zrobić, by pierniczki szybciej zmiękły?

Piernik ma to do siebie, że potrzebuje czasu, aby dojrzeć. Na szczęście są sposoby na przyśpieszenie tego procesu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję