Cześć! Wczesny okres lata ma do siebie chłodniki. Mój chłodnik zrobiłam na bazie botwinki. Bardzo smaczny i prosty. W sam raz na upalne dni Składniki: * 1 pęczek botwinki * 1 mała cebulka * 2-3 ogórki gruntowe * 4 spore rzodkiewki * 1 szklanka maślanki * 100 ml koncentratu barszczu czerwonego * 1 szklanka jogurtu naturalnego * koper * szczypior * jajka * sól, cukier, pieprz, kwasek cytrynowy Botwinkę umyłam, oddzieliłam buraczki od łodyg. Cebulę pokroiłam w piórka. Buraczki pokroiłam w kostkę, włożyłam do garnka r... czytaj dalej...
Uwielbiam "stać przy garach". Uwielbiam jeść, testować nowe smaki. Na co dzień pracuję jako księgowa a po pracy kuchnia jest wyłącznie moja :D
Zapraszam do poczytania z moimi zmaganiami z garami:D Smaki dzieciństwa, próby odtworzenia kuchni włoskiej, azjatyckiej.