Bigos z kapusty pekińskiej i kurek

Bigos z kapusty pekińskiej i kurek

Bigos z kapusty pekińskiej i kurek

Cześć! Taką kapustę można podać jako dodatek do mięsa albo zjeść solo. Zrobiłam taką na obiad i zjedliśmy bez dodatków. Bardzo smaczne, inne niż dotychczas jedzenie. Składniki: * 1,2 kg kapusty pekińskiej * 0,5 kg kurek * 1 cebula * 20 dkg boczku * śmietana 18% * sól, pieprz * koperek, natka pietruszki * masło * 1 płaska łyżka mąki (opcjonalnie) Kurki umyłam i smażyłam na 1,5 łyżki masła przez ok. 6-7 minut. Boczek pokroiłam w paseczki a cebulę w kostkę. Przełożyłam do garnka, w którym miałam gotować kapustę. S... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pieprzyć z Fantazją

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.