Myślałam, że babka to coś trudnego, zawsze jak byłam mniejsza mama kupowała babkę typu zebra (czarno-biała) u Nas w sklepie, jej smak był niesamowity i nie wiedziałam wtedy, że to nic trudnego. Ta babka, to bardziej ciasto cytrynowe, ale według mnie jest godne uwagi! Składniki: 200 g masła/margaryny 3/4 szklanki cukru 3 jajka 1 łyżka soku z cytryny skórka z jednej cytryny 1 3/4 szklanki mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Wykonanie: Miękkie masło/margarynę zmiksować, stopniowo dodając cukie... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Pieczenie to moja pasja i nie zamieniłabym jej na nic innego :)