Kolejne korzenne ciasto, które trafiło w moje ręce przed Świętami. Nic nie napiszę więcej, bo po prostu trzeba go spróbować! ;-) Placek korzenno - jabłkowy PLACEK KORZENNO - JABŁKOWY Blaszka 25x25 175 g margaryny o temp. pokojowej 150 g brązowego cukru 16 g cukru wanilinowego (1 opakowanie) 3 jaja 80 g mąki z cieciorki 95 g mąki pszennej 1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka mielonego cynamonu 1 łyżeczka przyprawy korzennej do pierników 3 średnie kwaskowe jabłka (szara reneta) 2 łyżki soku z jabłek ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...