Żeberka w pieprzu mielonym
Żeberka w pieprzu mielonym
Przepis na : obiad
Pikantne, odchodzące od kości mięsko, pieczone w sosie własnym i warzywach . Na 6-8 porcji: - 2 kilo żeberek wieprzowych do pieczenia - 2 marchewki - 1 pietrucha - kawałek selera - koncentrat pomidorowy - mały słoiczek - 2 szklanki białego wina wytrawnego lub bulionu - 5 liści laurowych, sól do smaku - pieprz czarny grubo zmielony 4 łyżki - olej do smażenia - 4 średnie cebule - 1 główka czosnku Mięso umyj, osusz i wysmaruj solą i pieprzem. Odstaw na godzinę. Warzywa obierz i umyj, pokrój w kostkę. Na patelni... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Pasje Jolki
Autor
Pasje Jolki Karcz
Lubię gotowanie szybkie i bez konserwantów, takie które odżywi moje ciało i duszę, nie zawsze dietetyczne ale zawsze smaczne
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mielone, mięso, warzywa, sosy, żeberka, zupa pomidorowa, mięsa pieczone, ziemniak, marchewka, seler, ziemniaki, mięso na obiad, wieprzowina, obiad, bez pieczenia, warzywa na patelnie, sos pomidorowy, mięso mielone, pieczeń z mięsa mielonego, pieczone ziemniaki, mięso duszone, pieczone ziemniaki z czosnkiem, ziemniaki na obiad
Inne przepisy z Pasje Jolki
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję