Gdy kupiłam foremkę w kształcie choinki wiedziałam ,że pierwsze upiekę w niej piernika. Tym razem zrobiłam szybciutki i prosty piernik marchewkowy. Poradzą sobie z nim nawet początkujący kucharze ;) Dodatkowo przełożyłam go dżemem i wyszedł przepyszny, wilgotny i idealny deser na świąteczny stół. Polecam :) SKŁADNIKI NA FORMĘ CHOINKĘ: 3 całe jajka 0,5 szklanki cukru 0,5 szklanki oleju 1,5 łyżki miodu 1 łyżka powidła lub dżemu 1 łyżeczka sody 0,5 łyżeczki proszku 2 łyżki przyprawy do piernika 1,5 szklanki... czytaj dalej...
Piernik ma to do siebie, że potrzebuje czasu, aby dojrzeć. Na szczęście są sposoby na przyśpieszenie tego procesu.
Czytaj dalej...Moją największą pasją jest pieczenie ciast, tortów oraz drobnych słodkości.