KARPATKA

KARPATKA

KARPATKA

Karpatka to bardzo proste i pyszne ciasto, choć składniki nie są szczególnie wyszukane  uwodzi swoim smakiem. Składa się z ptysiowego bardzo lekkiego ciasta, przełożonego kremem budyniowym na bazie masła z którym tworzy harmonię. Posypana pudrem wygląda wspaniałe, niczym oprószone śniegiem góry. Smakuje wszystkim,  a jego jedyną wadą jest to, że znika w błyskawicznym tempie. Polecam :) SKŁADNIKI : 1,5 szklanki wody 1,5 szklanki mąki pszennej 20 dag masła lub margaryny szczypta soli 8 jajek KREM : 2 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pani na deser

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

Karolina HollyKarolina Holly

Moją największą pasją jest pieczenie ciast, tortów oraz drobnych słodkości.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, deser, desery, budyń, ciasta z kremami, ciasto z kremem, karpatka, proste ciasto, ciasto budyniowe, ciasto ucierane , ciasto na niedziele

Inne przepisy z Pani na deser

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.