Po długiej przerwie powracam z bardzo ciekawym przepisem na wielowarstwowe ciasto pełne smaków. Przepis pochodzi z mojego starego zeszytu z małymi modyfikacjami Ciasto nie jest skomplikowane, najdłużej trwa wypieczenie 4 blatów a potem już z górki ;) Polecam zrobić na święta lub inne uroczystości. Ciasto najlepiej smakuje na 3 lub 4 dzień po przełożeniu :) SKŁADNIKI NA 2 BLATY CIASTA: 4 jajka w temp. pokojowej 15 dag cukru 20 dag maki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki sody 0,5 szklanki ol... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Moją największą pasją jest pieczenie ciast, tortów oraz drobnych słodkości.