CHLEB PSZENNO - ŻYTNI Z OTRĘBAMI
CHLEB PSZENNO - ŻYTNI Z OTRĘBAMI
Tym razem przygotowałam dla Was pyszny chlebuś z dodatkiem otrąb pszennych. Chleb ma neutralny smak z lekką orzechową nutą i co najważniejsze nie jest kwaśny, pewnie to zasługa dodatku drożdży i cukru. Ma cienką chrupiącą skórkę oraz lekko wilgotny miąższ z licznymi dużymi dziurami. Dobrze się kroi a co najważniejsze jest znakomity. Smacznego :) SKŁADNIKI NA ZACZYN : 0,5 szklanki zakwasu 0,5 szklanki wody 0,5 szklanki mąki żytniej typ 2000 CIASTO WŁAŚCIWE : 30 dag mąki pszennej typ 650 ( babuni ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Pani na deser
Autor
Karolina Holly
Moją największą pasją jest pieczenie ciast, tortów oraz drobnych słodkości.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
deser, desery, chleb, ciasto, pieczywo, chleb na zakwasie, chleb mieszany, chleb na drożdżach
Inne przepisy z Pani na deser
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję