Smażona polenta (Polenta fritta)
Smażona polenta (Polenta fritta)
Polenta to włoskie danie, dawniej sporządzane z mąki kasztanowej, obecnie z kaszki lub mąki kukurydzianej. Podawana jest jako dodatek do obiadu (zamiast ziemniaków) w formie papki lub grillowanej bądź też smażonej. Często dodatkiem do polenty jest starty parmezan lub ulubione zioła, które sprawią, że będzie smaczniejsza. Sprawdza się również jako składnik sałatek. Może być alternatywą dla frytek, usmażona na małej ilości oliwy lub grillowana i podana z ulubionym sosem np. pomidorowym lub serowym . Z moją pole... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Oryginalny smak
Autor
Oryginalny smak
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
śniadanie, śniadania, frytki, zupa pomidorowa, deser, desery, ciasteczka, ciasto, ziemniak, drobiowe, ziemniaki, sałatka, obiad, sosy, sałatki, sos pomidorowy, ziemniaki na obiad, pyszne ciasto, sos serowy, sałatka do obiadu, smaczna sałatka, pyszna sałatka, sałatka włoska, pieczone ziemniaki, dania na gorąco
Inne przepisy z Oryginalny smak
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję