Share Pinterest Print Ciasto kawowe z Amaretto na spodzie brownie z dodatkiem mielonych migdałów to ciasto obok, którego nie da się przejść obojętnie. Przepyszne, nie za słodkie, idealne na wiele okazji. Ciasto kawowe z Amaretto na spodzie brownie Składniki: Brownie: 150 g gorzkiej czekolady 125 g masła 3/4 szklanki cukru 2 jajka 1/2 szklanki mąki 3/4 szklanki zmielonych migdałów szczypta soli Warstwa kawowa: 500 g śmietany kremówki 30 % 250 g serka mascarpone 5 łyżeczek kawy rozpuszczalnej 3 łyżki likieru ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Dzień zakochanych jest obchodzony na całym świecie 14 lutego. Nazwa tego święta pochodzi od św. Walentego.
Czytaj dalej...Likiery, ach likiery! Słodkie trunki, których wręcz nie da się nie lubić. Kiedyś najpopularniejszym likierem był ajerkoniak, lecz w obecnych czasach wyobraźnia ludzka nie zna granic i powstaje wiele nowych likierów.
Czytaj dalej...