Share Pinterest Print Ciasteczka migdałowe z dodatkiem likieru Amaretto to słodkości, które zachwycają smakiem i są bardzo proste do wykonania. Idealne na podwieczorek do kawy lub herbaty i umilenie sobie popołudnia. Zaraz po upieczeniu ciasteczka są kruche, ale po ostygnięciu stają się miękkie. Polecam! Ciasteczka migdałowe Składniki na ciasteczka migdałowe: 2 szklanki zmielonych migdałów 1 szklanka mąki 180 g masła 1 szklanka cukru pudru 2 łyżki likieru Amaretto 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia Przygotow... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Likiery, ach likiery! Słodkie trunki, których wręcz nie da się nie lubić. Kiedyś najpopularniejszym likierem był ajerkoniak, lecz w obecnych czasach wyobraźnia ludzka nie zna granic i powstaje wiele nowych likierów.
Czytaj dalej...