Beurre noisette

Beurre noisette

Beurre noisette

Beurre noisette (tłumaczenie z francuskiego: orzechowe masło) to masło, które podczas podgrzewania nabiera pięknego orzechowego aromatu. W przeciwieństwie do Ghee nie zbiera się powstającej piany i ma dużo ciemniejszy brązowy kolor. W trakcie przygotowywania substancje stałe opadają na dno i zaczynają brązowieć więc trzeba bardzo uważać żeby się nie przypaliło. W kuchni francuskiej ma wiele zastosowań, a potrawy z dodatkiem beurre noisette nabierają oryginalnego aromatu i smaku. Jest wyśmienitym dodatkiem ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Oryginalny smak

Autor

Oryginalny smakOryginalny smak

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śniadania, ciasto, francuskie, ryby, desery, deser, ciasteczka, masło orzechowe, makaron, ryba, makarony, pyszne ciasto, ryba w ciescie, dodatki do mięs, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, ciasto francuskie, dania z makaronem

Inne przepisy z Oryginalny smak

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.