Tarta z panna cottą i rabarbarem
Tarta z panna cottą i rabarbarem
Pyszna wiosenna tarta :). Kruche ciasto, panna cotta na bazie białej czekolady i pieczony rabarbar. Połączenie smaku słodkiego i kwaśnego, które po prostu uwielbiam! Tarta jest prosta w wykonaniu, choć wymaga kilkuetapowego przygotowania - najpierw pieczemy kruchy spód, pieczemy rabarbar, a na koniec przygotowujemy pyszną panna cottę. Wszystkie smaki wspaniale się ze sobą łączą, a tarta znika nie wiadomo kiedy...do ostatniego okruszka ;). Bardzo polecam! Kruche ciasto: 200 g mąki pszennej, użyłam tortowej 100 g ma... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Opowieści z piekarnika
Autor
Aleksandra Burdyn
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
tarta, ciasto, czekolada, ryż, fasola, szybkie ciasto, ciasto czekoladowe
Inne przepisy z Opowieści z piekarnika
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję