Dyniowe gofry drożdżowe

Dyniowe gofry drożdżowe

Dyniowe gofry drożdżowe

  Przepyszne drożdżowe gofry z dodatkiem dyniowego puree :) Są miękkie w środku i chrupiące z zewnątrz. Obłędnie pachną cynamonem i mają taki piękny intensywny kolor! Wspaniale smakują polane syropem klonowym, choć ja zajadałam je z powidłami śliwkowymi :) Idealne na jesień, polecam! Składniki na 10 dużych gofrów : 360 g mąki pszennej, u mnie tortowa 3 jajka 375 ml ciepłego mleka (1,5 szklanki) 7 g suchych drożdży 3 łyżki drobnego cukru trzcinowego 3/4 szklanki puree z dyni (można dać trochę więcej, tak do 1... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Opowieści z piekarnika

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.