Ciasto z porzeczkami i bezą
Ciasto z porzeczkami i bezą
Takie ciasto to już klasyka - kruchy spód, warstwa kwaśnych owoców i słodziutka beza. U mnie tym razem z dodatkiem czerwonej porzeczki, na którą sezon co prawda już się kończy, ale jeżeli macie jeszcze do niej dostęp, to bardzo zachęcam do wykorzystania jej w takim cieście :). Nie tylko smakuje wspaniale, ale i pięknie się prezentuje. Bardzo polecam! :). Kruchy spód: 300 g mąki pszennej 120 g cukru pudru 150 g masła, zimnego 5 żółtek 1 łyżka kwaśnej śmietany 18% lub 12% pół łyżeczki proszku do pieczenia szczypta... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Opowieści z piekarnika
Autor
Aleksandra Burdyn
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, czerwona porzeczka, tarta, bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, szybkie ciasto bez pieczenia
Inne przepisy z Opowieści z piekarnika
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję