Chrupiące frytki domowej roboty
Chrupiące frytki domowej roboty
Przepis na : obiad
By frytki były idealne – smażenie należy rozłożyć na dwie części. Składniki: kilka ziemniaków olej rzepakowy sól Wykonanie: Ziemniaki obrać, umyć, osuszyć, pokroić w słupki. Najpierw należy podgrzać olej do niższej temp. – najlepiej 110C. W takiej temp. piec frytki przez ok. 8 minut. Następnie wyjąć frytki i odstawić je do ostudzenia. Następnie ponownie rozgrzać olej, ale do 170-175C. Wrzucić do niego wcześniej przestudzone frytki i smażyć przez ok. 5 minut na złoty kolor. Wyjąć za pomocą łyżki ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Olcia gotuje!
Autor
Olcia
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
śniadania, obiad, przekąski, kolacja, pieczone ziemniaki
Inne przepisy z Olcia gotuje!
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję