Kilka lat temu, gdy wypróbowałam ten przepis na ogórki małosolne na sucho, uzależniłam się całkowicie. Teraz co roku w sezonie przygotowuję je co kilka dni i zjadamy na bieżąco. Są banalne proste i już następnego dnia małosolne z woreczka są gotowe do jedzenia. Pyszne są! Polecam również inne przepisy na przetwory z ogórków Kiszone ogórki Ogórki w miodowej zalewie Sałatka szwedzka Ogórki kanapkowe do słoikó w Ogórki małosolne z worka Składniki: 1 kg ogórków 2 baldachy kopru kawałek korzen... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?
Czytaj dalej...