Pierś z kurczaka z masłem ziołowym
Pierś z kurczaka z masłem ziołowym
Zrobiłam pierś z kurczaka na wzór kotletów dewolaj (de volaille) , ale bez rozbijania mięsa. Mięsko wyszło soczyste, delikatne z wypływającym masełkiem po przekrojeniu. Idealne danie na sobotni czy niedzielny obiad. Podałam z frytkami i mizerią. Przepis na mizerię znajdziecie tutaj Składniki 4 pojedyncze piersi z kurczaka 100 g masła 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 ząbek czosnku 1 jajko 2 łyżki mąki bułka tarta do panierowania sól pieprz olej do smażenia Pierś opłukać i osuszyć na ręczniku papier... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu O kuchni z uczuciem
Autor
smak i uczucie
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
tarta, pierś, piersi, kurczak, frytki, bułki, kotlet, jajko, kotlety, mięso, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, de volaille, obiad, soczysta pierś z kurczaka, kurczak z czosnkiem, dania z piersi kurczaka, kurczak pieczony, dania z kurczakiem, dania bez mięsa, mięso na obiad, mięsa pieczone, drugie danie, bez pieczenia
Inne przepisy z O kuchni z uczuciem
Dodaj komentarz