Pierś z kurczaka z masłem ziołowym

Pierś z kurczaka z masłem ziołowym

Pierś z kurczaka z masłem ziołowym

Zrobiłam pierś z kurczaka na wzór kotletów dewolaj (de volaille) , ale bez rozbijania mięsa. Mięsko wyszło soczyste, delikatne z wypływającym masełkiem po przekrojeniu. Idealne danie na sobotni czy niedzielny obiad. Podałam z frytkami i mizerią. Przepis na mizerię znajdziecie tutaj Składniki 4 pojedyncze piersi z kurczaka 100 g masła 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 ząbek czosnku 1 jajko 2 łyżki mąki  bułka tarta do panierowania sól pieprz olej do smażenia Pierś opłukać i osuszyć na ręczniku papier... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu O kuchni z uczuciem

Autor

smak i uczucie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, pierś, piersi, kurczak, frytki, bułki, kotlet, jajko, kotlety, mięso, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, de volaille, obiad, soczysta pierś z kurczaka, kurczak z czosnkiem, dania z piersi kurczaka, kurczak pieczony, dania z kurczakiem, dania bez mięsa, mięso na obiad, mięsa pieczone, drugie danie, bez pieczenia

Inne przepisy z O kuchni z uczuciem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.