Giouvarlakia-cypryjskie klopsiki w sosie cytrynowym

Giouvarlakia-cypryjskie klopsiki w sosie cytrynowym

Giouvarlakia-cypryjskie klopsiki w sosie cytrynowym

Składniki: klopsy 600 g mielonej łopatki 1 pęczek świeżej mięty lub 2 łyżeczki suszonej 1 mała cebula 2 białka ¼ szklanki ryżu długoziarnistego Mąka pszenna do panierowania Sól pieprz czarny Sos 1,5 l bulionu z kurczaka 2 ziemniaki 2 żółtka 1 pęczek natki pietruszki Sok wyciśnięty z 2 cytryn 1 łyżeczka mąki kukurydzianej Wykonanie: Do miski wkładamy mięso, posiekaną miętę, drobno posiekaną cebulę i białka. Ryż płukamy i odsączamy na sitku, a następnie dokładamy do mięsa. Doprawiamy solą i pieprzem. Wyrabiamy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu O kuchni z uczuciem

Autor

smak i uczucie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, mięso, klopsy, mielone, ziemniaki, śliwka, por , sosy, kurczak, sos do kurczaka, mięso mielone, sos do ryżu, kurczak z ryżem, kurczak z cytryną, sos do mielonego , kurczak ze śliwkami, gotowany kurczak

Inne przepisy z O kuchni z uczuciem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.