Rabarbar ogrodowy jest źródłem witaminy A, C, E, potasu i kwasu foliowego. Surowy rabarbar nie jest polecany do spożycia ze względu na szkodliwy kwas szczawiowy. Jednak po obróbce termicznej posiada on właściwości antyrakowe i pomaga w odchudzaniu. Składniki: 1 ciasto francuskie 7 łodyg rabarbaru 3/4 szklanki cukru (lub według własnego smaku) cukier puder do posypania Wykonanie: Foremkę 32x11 cm wyłożyć ciastem. Rabarbar obrać i pokroić w kostkę około 0,5 cm, włożyć do garnka, posypać cukrem i smażyć około 10... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...