Pesto z liści rzodkiewki

Pesto z liści rzodkiewki

Pesto z liści rzodkiewki

 Liście rzodkiewki bardzo często są nie doceniane i wyrzucane. Warto je wykorzystywać bo zawierają więcej witaminy C niż sama cytryna. Odkąd mam szklarnię i doczekałam się pierwszych rzodkiewek nic nie może się zmarnować. Także wykorzystałam liście i zrobiłam z nich pesto.  Składniki: 180 g liści rzodkiewki 4 łyżki słonecznika 2 ząbki czosnku 2-3 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki parmezanu kilka kropel soku z cytryny sól, pieprz Liście rzodkiewki dokładnie myjemy i przekładamy do blendera. Dodajemy słoneczni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu noteskulinarnyfiga

Autor

noteskulinarnyfiganoteskulinarnyfiga

Uwielbiam gotować, eksperymentować w kuchni odkrywać nowe smaki ,zapachy. Nie ma nic piękniejszego jak przygotowywanie smakołyków dla najbliższych i dzielenie się z nimi tym w co wkładam dużo serca i zaangażowania. Mój przepis na sukces to nutka fantazji, szczypta pomysłowości, kilogramy pozytywnej energii i nie ograniczona ilość serca które wkładam w każdą potrawę :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

słonecznik

Inne przepisy z noteskulinarnyfiga

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję