KREM SZPARAGOWY

KREM SZPARAGOWY

KREM SZPARAGOWY

  Sezon na szparagi trwa więc u mnie musiała pojawić się moja ulubiona zupka.Oczywiście z zielonych szparagów bo kocham je właśnie za wyrazisty smak i bogactwo składników odżywczych. Składniki:   pęczek zielonych szparagów 1 cebula 1 l bulionu warzywnego lub mięsnego 1-2 łyżki śmietany 12% 1 łyżka masła klarowanego bądź 2 łyżki oleju 1 łyżka startego parmezanu sól,pieprz Szparagi umyć,usunąć zdrewniałe końcówki,podzielić na kilkucentymetrowe kawałki.Cebulę obrać,pokroić w cienkie talarki,zeszklić na maśle ( ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niespełnione zdolności kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.