CZERWONA KAPUSTA Z WĘDZONYM BOCZKIEM

CZERWONA KAPUSTA Z WĘDZONYM BOCZKIEM

CZERWONA KAPUSTA Z WĘDZONYM BOCZKIEM

    Czerwona kapusta na ciepło to smaczny dodatek do drugiego dania.     Dziś zapraszam po przepis z wędzonym boczkiem - ten zapach,który się w kuchni roznosi, musicie się sami przekonać. Składniki: główka czerwonej kapusty 2 cebule 25-30 dag wędzonego boczku cytryna cukier do smaku sól,pieprz Kapustę poszatkować,ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem soku z cytryny. Gdy kapusta będzie miękka odcedzić i skropić sokiem  cytryny. Boczek pokroić w drobną kostkę i smażyć na patelni. Gdy będzie ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niespełnione zdolności kulinarne

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.