Wtorek: Idealnie upieczony filet z kurczaka w 3 krokach

Wtorek: Idealnie upieczony filet z kurczaka w 3 krokach

Wtorek: Idealnie upieczony filet z kurczaka w 3 krokach

Jak upiec filety z kurczaka, żeby były lekko przypieczone, ale soczyste w środku? Sprawa jest prosta: napierw mięso trzeba zamacerować w solance, a potem upiec w wysokij temperturze. Nie jest łatwo upiec kurczaka, ale jeszcze trudniej upiec piersi z kurczaka. Bo niewiele trzeba, żeby je wysuszyć na wiór, lub spiec na podeszwę. Idealnie upieczony filet jest przypieczony z zewnątrz i soczysty, miękki w środku. Jak osiągnąć taki efekt? To naprawdę łatwe. Patent na idealnie upieczone piersi z kurczaka przedsta... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, mięso, pierś, piersi, pierś z kurczaka, pierś kurczaka, filet z kurczaka, tarta, rosół, kurczak pieczony, mięsa pieczone, tarta na słodko

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.