Świąteczny obiad: Pieczony kurczak nadziewany wątróbką

Świąteczny obiad: Pieczony kurczak nadziewany wątróbką

Świąteczny obiad: Pieczony kurczak nadziewany wątróbką

Kurczak faszerowany wątróbką to prawdziwy król pieczonego drobiu. Dzięki bogatemu, kremowemu nadzieniu jest soczysty, dość długie pieczenie sprawia z kolei, że skórka jest rumiana i chrupiąca. Zakochacie się w tym przepisie! Czas: 3 godziny (w tym 1 h przygotowania i 2 h pieczenia) Poziom trudności: średni Sprzęt: maszynka do mielenia mięsa Król niedzielnych i świątecznych obiadów, kurczak faszerowany wątróbką, piękny dla oka i bardzo smaczny. Polecamy Wam sprawdzony przepis na danie niewyszukane, a wykwint... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, tarta, bułki, kurczak pieczony, mięso, ziemniaki, obiad, jabłka, sosy, pierś, pierogi przepis, kurki, kaczki, pierogi, grzyby, surówka, mielone, zupa, pasztet, mięso mielone, tortilla, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, pieczone ziemniaki, tarta z jabłkami, dania mięsne, tortilla z kurczakiem, pierogi z mięsem, jajka faszerowane , prosta zupa

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.