Nie diavola, nie hawajska, nie margherita. ale pizza z figami – to prawdziwa królowa pizz. Słodkie owoce świetnie komponują się w wytrawnymi i słonymi serami. Podana z dużą ilością rukoli i rzodkiewki zamienia się w pyszny lancz. Czas przygotowania: 10 minut Pieczenie: 10 minut Poziom trudności: Bardzo łatwe Liczba porcji: 2 duże Najlepsza pizza to taka, do której ciasto leżakowało dwie doby w lodówce, w chłodzie, który hamował pracę drożdży, które mimo to wspaniale spulchniły ciasto. Kto jednak ma cza... czytaj dalej...
Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.