Piątek: Zupa brokułowa z mielonymi migdałami i grzankami z kozim serem

Piątek: Zupa brokułowa z mielonymi migdałami i grzankami z kozim serem

Piątek: Zupa brokułowa z mielonymi migdałami i grzankami z kozim serem

Gotowany brokuł, co tu dużo mówić, nie pachnie najlepiej. Skąpany w mleku kokosowym i migdałach ma znakomity aromat. Czas : 25 minut Poziom trudności: łatwe To danie to rodzaj zupy z gwoździa: wrzucasz do garnka tylko kilka składników, miksujesz i gotowe. Tu gwoździem programu są mielone migdały, nadające szlachetnego smaku brokułowi. Do zupy podaliśmy grzanki z gruszkami i zapieczonym kozim serem. Wyszedł zgrabny duet. Składniki: Brokuł 2 ząbki czosnku 50 g mielonych migdałów 1/3 szklanki mleka kokosowego Kilka... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, brokuły, zupa, brokuł, gruszka, kokosowe, pieczywo, zupa brokułowa, curry, mięso, zupa krem, dania bez mięsa, zupa z mięsem mielonym, mięso mielone

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.