Makron na wynos w sosie z masła orzechowego

Makron na wynos w sosie z masła orzechowego

Makron na wynos w sosie z masła orzechowego

10 minut i pyszny makaron w mocnym, orzechowym, słodko-ostro-słonym sosie gotowy. Idealne danie do pracy lub zrobienia z wyprzedzeniem na później, bo wyjątkowo dobrze smakuje na zimno. Czas : 10 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji : 2 W Polsce kuchnia azjatycka raczej nie kojarzy się z daniami na wynos, no chyba że kebab, ale to bardziej orientalne, tureckie klimaty. A tu chodzi o klasyczną chińszczyznę, zapakowaną do papierowego pudełka, jedzoną pałeczkami. Coś co chyba każdy zna z amerykańskich f... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

makaron, bezglutenowe, chińszczyzna, kebab, ogórki, spaghetti

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.