Czwartek: Kurczak w sosie słodko-kwaśnym
Czwartek: Kurczak w sosie słodko-kwaśnym
Klasyk kuchni azjatyckiej, proste danie, do zrobienia na szybką kolację lub obiad dla niespodziewanych gości. Składniki każdy znajdzie w swojej kuchennej szafce. Czas: Maksymalnie 30 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji : 2 Słodki i kwaśny to dwa zasadnicze smaki azjatyckiej kuchni, które tworzą doskonały, zbalansowany duet, nadając daniom świeżości i nutkę dekadenckiej słodyczy. Kurczak w sosie słodko-kwaśnym zalicza się do klasycznych, szybkich potraw w barach azjatyckich na całym świecie. Jest to bard... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz
Autor
Agnieszka Jablonska-Twaróg
Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
sosy, kurczak, mięso, ryż, sos pomidorowy, obiad, pierś, kolacja, piersi, kurczak z ryżem, pierś z kurczaka, pierś kurczaka, filet z kurczaka, szybki obiad, kurczak z warzywami, ryż smażony, ryż z warzywami, kurczak z czosnkiem
Inne przepisy z Niedzielny kucharz
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję