Przepis na : obiad
Składniki: 4 marchewki 2 małe ziemniaki por lub cebula pietruszka bulion warzywny (około 1 litr) około łyżki drobno posiekanego lub startego na tartce imbiru 1. W garnku rozgrzewamy łyżkę oleju/masła. Warzywa obieramy, myjemy, kroimy wrzucamy do garnka i smażymy co chwilę mieszając przez około 2 minut. 2. Zalewamy bulionem i gotujemy na małym ogniu do miękkości (około 15 minut). Pod koniec dodajemy imbir. 3. Po lekkim ostudzeniu miksujemy zupę na krem. Próbujemy i w razie potrzeby przyprawiamy solą i pieprzem. Po... czytaj dalej...
Chemiczne dodatki do żywności potocznie nazywane „składnikami E” zostały dopuszczone do użytku przez instytucje Unii Europejskiej i są one uznawane za bezpieczne i dozwolone do użycia.
Czytaj dalej...Kilka wartościowych uwag odnośnie zdrowego odżywiania. Zmniejsz ilość spożywanych posiłków, ale zwiększ ich częstotliwość.
Czytaj dalej...Mam na imię Kamila. Uwielbiam oglądać blogi kulinarne, z których czerpię inspirację. Sama prowadzę bloga, gdzie zapisuję swoje codzienne zmagania z kuchnią.Gotowanie i jedzenie to moje hobby.