Drożdżowy chleb bez zagniatania
Drożdżowy chleb bez zagniatania
Składniki na jeden bochenek: 300 ml ciepłej (NIE gorącej!) wody 1 płaska łyżka cukru 20 g świeżych drożdży 350 g mąki pszennej typ 550 50 g mąki orkiszowej (można zastąpić pszenną) 50 g mąki żytniej pełnoziarnistej (można zastąpić pszenną) 1 płaska łyżeczka soli CZAS PRZYGOTOWANIA: 18 H POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Zaczniemy od przygotowania zaczynu. Do ciepłej (NIE gorącej!) wody wsypujemy 1 łyżkę cukru i 1 łyżkę z przygotowanej mąki. Kruszymy drożdże, mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia na 15 minut. 2. W bardz... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu My Culinary Art
Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...Autor
dagooshya
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
chleb, ciasto, pieczywo, ciasto orkiszowe, chleb mieszany, chleb na drożdżach
Inne przepisy z My Culinary Art
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję