Mini tarty z zielonym farszem

Mini tarty z zielonym farszem

Mini tarty z zielonym farszem

Kolejny szpinakowy przepis. Tym razem małe tarty z zielonym nadzieniem. Do farszu użyłam mieszanki różnych listków ale można również użyć samego szpinaku.składniki:kruche ciasto125 g mąki pszennej125 g mąki pszennej pełnoziarnistej150 g margaryny lub masła1 jajkoduża szczypta solinadzienie400 g młodych liści pokrzywy,szpinaku,mizuny i lebiody (komosa biała) + dodatkowo 2 garście szpinaku250 g ricotty2 jajkasól z pieprzem Kamisgałka muszkatołowa Kamisolej lub masło do smażeniaPrzygotować kruche ciasto. Na stolnicę... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Monia miesza i gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Kulinarne Inspiracje, 4 czerwca 2014 10:00:02

ja dzisiaj zamierzam robić podobną dużą tartę :D pychotka :)

wedelka, 4 czerwca 2014 17:35:34

Apetyczne :) U mnie dziś również szpinak połączony z ricottą, choć w nieco innej formie :)

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję