Krem paprykowo-pomidorowy
Krem paprykowo-pomidorowy
Kolejna wersja zupy krem. Tym razem z czerwonych warzyw, z papryki i pomidorów. Pomidory stanowią bazę natomiast papryka dominuje smakiem. składniki: 1 kg pomidorów, u mnie podłużne lima 500 g papryki czerwonej 1 duża cebula ok 1,5 szklanki bulionu 1 łyżka masła sól 1 łyżeczka oregano 1 łyżka słodkiej papryki cukier śmietanka 30 % ok 30-50 ml Pomidory naciąć i sparzyć wrzątkiem. Obrać ze skórki, wykroić zgrubienia i pokroić na kawałki. Paprykę oczyścić z nasion i pokroić w kostkę. Cebulę również pokroić w kostkę... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Monia miesza i gotuje
Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Autor
migotka28
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
zupa, krem, zupa krem
Inne przepisy z Monia miesza i gotuje
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję