Botwinka zabielana śmietaną

Botwinka zabielana śmietaną

Botwinka zabielana śmietaną

składniki:600 g młodych buraczków ćwikłowych z łodyżkami2 l wody lub bulionu1 cebula3 ząbki czosnku1 łyżka majeranku2 liście laurowedo smaku przyprawa  uniwersalna3 łyżki soku z cytryny4 łyżki śmietany 12%3 łyżki mąki pszennejMłode buraczki obrać i pokroić z łodygami liści. Zalać to wszystko wodą lub bulionem, dodać pokrojoną cebulę i czosnek. Dodać przyprawy: majeranek, liść laurowy oraz przyprawę uniwersalną wedle uznania. Gotować aż buraczki będą miękkie. Śmietanę wymieszać z odrobiną wywaru oraz mąką i ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Monia miesza i gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję